ویزا چیست و انواع آنچه کاربردی دارند؟

ویزا یک سند رسمی است که اجازه می دهد تا شخص به طور قانونی وارد کشور خارجی شود. ویزا معمولاً در پاسپورت فرد مهر یا چسبانده می ‌شود. هر کشوری سیاست ویزای خاص خود را دارد. برای دریافت هر نوع ویزایی باید به دفتر مقامات مهاجرت کشور مورد نظر خود که قصد بازدید از آن را دارید مراجعه کنید.

در مواردی که کشور مقصد شما کنسولگری یا سفارتخانه در کشور خود نداشته باشد، مجبور به اخذ ویزای سفر در سفارت کشور دیگری هستید که مجاز به صدور ویزا برای کشور مورد نظر شما می‌ باشد. همچنین، انواع ویزاهای مختلفی وجود دارد که در هر کدام از کشورهای میزبان، دارای حقوق متفاوتی هستند؛ با عالی گشت همراه باشید.

انواع ویزا از نظر هدف سفر

ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی: ویزاهای مسافرتی را می ‌توان به دو دسته مهاجرتی و غیر مهاجر تفکیک کرد. ویزاهای مهاجرتی به متقاضی اجازه می ‌دهد که به طور دائم در کشور میزبان اقامت داشته باشد، در حالی که ویزاهای غیر مهاجر اجازه ورود متقاضی را به صورت موقت به کشور میزبان می ‌دهد.

– چه کسی می‌ تواند درخواست کند؟

  • به افرادی داده می ‌شود که دارای شرایط لازم برای مهاجرت به آن کشور باشند.

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزای توریستی: برای سفرهای توریستی و تفریحی این ویزا برای افراد صادر می‌ شود. ویزاهای مسافرتی این امکان را برای شخص دارنده فراهم می ‌کنند که او فقط برای مقاصد توریستی و تفریحی وارد کشور خارجی شود و برای مدت زمان مشخصی بماند. این ویزا‌ به دارنده اجازه نمی ‌دهد که فعالیت یا مشاغل تجاری در کشور میزبان داشته باشد.

– چه کسی می ‌تواند درخواست کند؟

  • گردشگران

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا
  • مصاحبه احتمالی در کنسولگری

ویزای تحصیلی: این ویزا برای دانشجویان خارجی یا افرادی که قصد تحصیل در کشور مربوطه را دارند، صادر می‌ شود. ویزای دانشجویی نوعی ویزای غیر مهاجرتی است که به شخص اجازه می ‌دهد در یک مؤسسه آموزشی بعد از طی مراحلی در کشور میزبان ثبت نام کند. دانشجویان بورسیه معمولاً باید برای اقامت موقت ویزا بگیرند.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • دانش آموزان مدرسه
  • دانشجو
  • محققان
  • کلیه افرادی قصد تحصیل دارند.

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا
  • گواهی واجد شرایط درباره وضعیت دانشجویان

ویزای همسر: این ویزا به متقاضی اجازه می ‌دهد تا با همسر خود که شهروند یا مقیم کشور مربوطه است جهت زندگی در آن کشور اقدام کند.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • افرادی که به صورت قانونی ازدواج کرده اند و یکی از زوجین اقامت دائم کشور مقصد را دارا باشد.

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزای تجاری: ویزای تجاری به صاحب آن اجازه می‌ دهد وارد کشور میزبان شود و بدون ورود به بازار کار آن کشور وارد فعالیت‌ های تجاری شود. به عنوان مثال، یک فرد ممکن است در صورت مسافرت به یک کشور برای انجام امور تجاری با یک شرکت دیگر یا در صورت حضور در کنفرانس تجاری، به ویزای تجاری نیاز داشته باشد. بازدید کننده معمولاً باید نشان دهد که درآمدی از کشور دریافت نمی ‌کند.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • بازرگانان
  • سرمایه گذاران

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزای کار و تعطیلات: ویزای کار و تعطیلات اجازه می‌ دهد تا متقاضی در کشوری که به آن سفر می ‌کند، اشتغال موقت داشته باشد. همه کشورها این نوع ویزا را ارائه نمی ‌دهند. استرالیا یکی از کشورهایی است که شرایط ارائه ویزای کار و تعطیلات را دارد.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • کارگران ماهر
  • متخصصان در زمینه های پزشکی، صنعتی
  • مهندسین و کلیه افراد در زمینه ‌های شغلی گوناگون

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزای ترانزیت: مسافران ممکن است برای عبور از کشوری که مقصد اصلی آن‌ها نیست، گاهی اوقات به ویزای ترانزیت نیاز داشته باشند. ویزای ترانزیت معمولاً در صورتی که در کشوری بیش از چند ساعت اقامت نداشته باشید به طور معمول صادر می ‌شود.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • گردشگران
  • بازرگانان

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزای پناهندگی: ویزای پناهندگی به افرادی که از آزار و اذیت، جنگ، بلایای طبیعی و سایر شرایطی که زندگی آن‌ها را در معرض خطر قرار داده است، اعطا می ‌شود.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • کلیه افرادی که در شرایط بسیار بحرانی به سر می ‌برند.

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزای کاری: ویزای کاری برای افرادی که مایل به اشتغال یا فعالیت ‌های تجاری در کشور میزبان هستند، لازم است. ویزاهای کاری متعددی وجود دارد که بستگی به ماهیت کار و مدت اقامت به افراد واجدالشرایط اعطاء می ‌شود. به عنوان مثال، ویزای کار و تعطیلات به افراد اجازه می ‌دهد هنگام مسافرت به کشور مورد نظر جهت اهداف گردشگری، به طور موقت جهت کار اقدام کنند.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • کلیه افراد

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزا پزشکی: این ویزا برای افرادی است که جهت اهداف پزشکی مایل به سفر به کشور خارجی هستند. لازم است قبلاً نامه تأییدیه را از یکی از مراکز مجاز پزشکی دریافت کرده ‌اند.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • بیماران مبتلا به بیماری های جسمی

– مدارک مورد نیاز

  • نامه تأیید یکی از مراکز مجاز پزشکی
  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

ویزای خانواده و دوستان: این ویزا نوعی ویزای غیر مهاجرتی است که به شما اجازه می‌ دهد برای دیدار با خانواده یا دوستان به کشور مقصد سفر کنید.

– چه کسی می تواند درخواست کند؟

  • افرادی که تنها قصد تفریح و بازدید از خویشاوندان و دوستان خود را دارند.

– مدارک مورد نیاز

  • هرگونه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

انواع ویزا از نظر دفعات مجاز ورود و خروج

ویزای یک بار ورود (Single visa): این ویزا تنها برای یک بار ورود و خروج به کشور مقصد است و بعد از آن از اعتبار ساقط می ‌شود.

ویزای دو بار ورود (Double visa): بر طبق اعتبار ویزا، متقاضی می ‌تواند به تعداد دو بار به کشور مقصد سفر کند.

ویزای چند بار ورود (Multiple visa): بر اساس مقدار تاریخ اعتبار ویزا، متقاضی می‌ تواند به کرات به کشور مقصد سفر کند.

ویزا صفر بار ورود: این ویزا، نوعی ویزای ترانزیت است، به این معنا که جهت تعویض هواپیما در بین مسیر، برخی از کشورها درخواست ویزا از کشور مقصد می ‌دهند.

انواع ویزا از نظر نحوه اقدام کردن

مستقیم از طریق سفارت: جهت اخذ ویزا می‌توان به سفارت کشور مقصد رجوع کرده و مراحل لازم اعم از پر کردن فرم‌ ها و تکمیل مدارک را به شیوه حضوری انجام داد.

به صورت آنلاین: جهت اخذ ویزا می ‌توان به شیوه اینترنتی نیز اقدامات لازم را انجام داد. ناگفته نماند که شرایط گرفتن ویزای آنلاین مختص همه کشورها نیست.

از طریق آژانس‌ ها و شرکت‌ ها: بسیاری از آژانس‌ ها و شرکت ها جهت راحتی در مراحل اخذ ویزا، مشاوره و صرفه جویی در زمان و هزینه ‌های پرداختی، کلیه اقدامات در این زمینه را انجام می ‌دهند.

مدارکی که تقریباً برای همه ویزاها مشترک هستند

  • پاسپورت اصلی با مدت زمان تا اعتبار مشخص (3 ماه یا در برخی کشورها 6 ماه)
  • شناسنامه
  • تعداد مشخصی عکس پرسنلی با پس زمینه سفید و بدون هیچ گونه روتوش و ادیت.
  • مدارکی جهت نشان دادن توانایی مالی (حساب بانکی، سهام، اسناد مالی، سند ملکی یا مغازه و موارد بیشتر)
  • قرارداد استخدام.
  • کارت شناسایی دانشکده یا کالج دانشجویی یا هر مدرکی که نشان دهد شما در حال تحصیل هستید.
  • مدارکی دال بر این موضوع که در کشور خود مشغول به کار هستید (گواهی اشتغال به کار، سابقه بیمه و موارد بیشتر).
  • در صورت بازنشستگی، ارائه مدارک مربوط
  • برنامه تور مسافرتی (رزرو هتل، بلیت هواپیما و موارد بیشتر)
  • اگر شخص دیگری از سفر شما حمایت مالی می‌ کند، لازم مدارم مربوطه از طرف او ارسال شود.
  • در صورت داشتن دعوت‌نامه از شرکت یا فردی در خارج از کشور و ارائه کردن آن برای اخذ ویزا.
  • بیمه مسافرتی

تمدید ویزا

اگرچه بیشتر تمدید ها نیازی به مصاحبه یا تأیید اثر انگشت ندارند، اما افسر مهاجرت یا صاحب‌ منصبان کنسولگری ممکن است درخواست مصاحبه منظم یا تأیید اثر انگشت کنند. این مورد بستگی به شرایط کشور مقصد داشته باشد؛ برخی کشورها جهت تمدید ویزا شرایط آسانی را دارند و برخی دیگر پروسه سختی در پیش می گیرند. موارد زیر دلایلی هستند که درخواست ویزا شما ممکن است به دستور پروسه تمدید واگذار نشود:

  • مغایرت و متفاوت بودن اطلاعات پرسنلی (نام، تاریخ تولد و موارد دیگر).
  • ویزای قبلی در کشور دیگری اعطا شده بود.
  • ویزای قبلی بیش از مدت مورد نظر بر حسب نوع کشور (12 ماه، 6 ماه یا 3 ماه) قبل منقضی شده است.
  • ویزای قبلی از اعتبار برخوردار بود.
  • ویزای قبلی از بین رفته یا به سرقت رفته است.
  • ویزای قبلی دارای حاشیه نویسی است.
  • وقتی متقاضی زیر 14 سال است و والدین ویزای معتبر ندارند.
  • دو ملیتی بودن.
  • اگر در حال حاضر 14 سال سن دارید (بیشتر) و از گرفتن اثر انگشت در درخواست ویزای قبلی خود معاف شده بودید.

اگر هر یک از دلایل فوق الذکر در مورد شما اعمال شود، برای درخواست ویزای جدید باید اقدام کنید. اگر ویزای خود را تمدید کرده اید و به مراحل اداری آن نیاز دارید، پس از اتمام مراحل، به صورت حضوری به مصاحبه احتیاج خواهید داشت. یک نماینده سفارت برای تعیین وقت ملاقات با شما تماس خواهد گرفت.

نکته: در زمان سفر امکان تمدید ویزا در کشور مقصد وجود دارد، فقط ممکن است دارای شرایط و ضوابط مشخص باشد.

چرا عالی گشت بهترین است؟

ویزا چیست و انواع آنچه کاربردی دارند

ویزا توسط مقام سرویس مهاجرت تعیین می‌ شود و دسترسی را از طریق مجوز فراهم می‌ کنند. با این حال، برخی از کشورها به دلیل توافق نامه‌ های متقابل در برخی شرایط به ویزا احتیاج ندارند. اگرچه، بسیاری از کشورها وجود دارند که ویزا شرط لازم سفر به آن کشور محسوب می شود. ویزا به طور کلی سند اعتباری است که باید میزان مدت (دائم و موقت) اقامت را پوشش دهد.

این درست است که فرد هنگام درخواست ویزا لزوماً به شرکت های خدمات ویزا احتیاج ندارد؛ اما این شرکت ها به عنوان نماینده افراد، کار را برای آن‌ها آسان تر می کنند. شما باید اطمینان حاصل کنید که هر ارائه دهنده خدمات ویزا که به دنبال آن هستید، معتبر و قانونی باشد.

حال ممکن است فکر کنید این همه شرکت های اخذ ویزا دقیقاً چه کاری انجام می دهند؟ این آژانس های به افراد کمک می کنند تا تمام مدارک و مستنداتی را که برای درخواست ویزا نیاز هستند را به منظور اطمینان از این که درخواست شما به بهترین شکل ممکن مراحل خود را طی می ‌کند را در فراهم می‌کنند.

برای سهولت در جستجوی، شرکت عالی گشت با مشاوره صحیح و انجام کلیه خدمات اخذ ویزا در بهبود شرایط افراد جهت نیل به اهدافشان یاری می رساند. این شرکت برای هر گونه نیاز و اطلاعات لازم، به مشتریان بهترین و به صرفه ترین راه را پیشنهاد می دهد. هدف عالی گشت به حداکثر رساندن رضایت مشتری در تمامی مراحل اخذ ویزا است.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.