درباره کندی
کندی، پارک جنگلی
تصاویر شهر کندی
کندی
کندی، آخرین پایتخت شاهنشاهی سریلانکا قبل از استعمار انگلیسه که به طور تقریبی در مرکز سریلانکا قرار داره و حدود 130 کیلومتر تا کلمبو فاصله داره. این شهر به عنوان قطب مذهبی در سریلانکا معروفه چون معبد دندان بودا یا دالادا مالی گاوا، یکی از مهمترین معابد بودایی، در کنار دریاچه زیبای این شهر قرار داره. بخاطر زیاد بودن مزارع چای تو این منطقه، چای سیلان یکی از سوغاتیهای مشهور این شهره.
دریاچه کندی
یکی از جاذبههای زیبای شهر کندی، دریاچه مصنوعی زیبای کندیه، که در سال 1807 وسط شهر و کنار معبد داندان مقدس ایجاد شده. دریاچه تحت حفاظته و ماهیگیری در اون ممنوعه. در مورد این دریاچه داستانهای متفاوتی وجود داره، به عنوان مثال طبق یکی از این داستانها، جزیره کوچکی که وسط این دریاچهست، توسط شاهان جهت تفریح استفاده میشده و از طریق تونلی مخفی به آن رفت و آمد داشتن.
کارخانه چای سیلان
سریلانکا رتبه چهارم دنیا رو در تولید چای داره که هر ساله چیزی حدود 300.000 تن چای تولید میکنن. شهر کندی، یکی از شهرهاییه که مزارع بزرگ چایش مشهوره، پس برای خرید چای سیلان، این سوغاتی معروف، بازدید از این کارخونه رو از دست ندین. وقتی میرید داخل کارخونه، اونا تمام قسمت هارو نشونتون میدن و در اخر به شما فنجانی چای، از محبوبترین و پرفروشترین محصول کارخونه تعارف میکنن.
مجسمه بودای بزرگ
مجسمه بودای بزرگ رو از همه جای شهر کندی میتونید ببینید، هم در روز و هم در شب. این مجسمه که بالای تپه شهر قرار داره، یکی از زیباترین منظرههای پانورامای شهره. حواستون باشه قبل از رسیدن به مجسمه، کلاه و کفشتونو در بیارید.
موزه ملی کندی
موزه ملی کندی این موزه کنار معبد دندان بودا قرار داره و قبلا جزیی از کاخ سلطنتی کندی به حساب میومد. اسم قبلی این مکان پال واهالا بود که ملکههای پادشاهان کندی در اون زندگی میکردن. این بنا در سال 1942 به عنوان موزه ملی کندی معرفی و درهاش به روی عموم باز شد. این موزه پر از مجسمههای سلطنتیه و یادآور زندگی سینالیه، قبل از ورود اروپاییان به سریلانکاست. این موزه آثار مختلفی داره که به خوبی تاریخ و فرهنگ کندی و همچنین دوران حضور استعماری بریتانیاییها رو نشون میده. یکی از مهمترین اثرهای این موزه، نمایش نسخهای از توافقنامه 1815 است که طبق اون، شهر و استانهای کندی به استعمارگران انگلیسی واگذار شده.
پارک ملی یالا
پارک ملی یالا، پربینندهترین و دومین پارک بزرگ ملی در سریلانکاست. این پارک، یکی از بهترین مکانها برای تماشای حیوانات وحشی مثل بوفالوها، پلنگها، میمونها، کروکدیلها، خرسها و گرازهای وحشیه. این پارک به 5 قسمت تقسیم شده که در حال حاضر دو قسمتش برای بازدید عموم بازه که شامل : بخش اول پارک ملی روهونا (Ruhuna) و بخش دوم پارک ملی کومانا (Kumana) یا یالای شرقی.
مرکز نگهداری فیل های پیناوالا
همون طور که از اسم این مجموعه پیداست، این مرکز منحصر به فرد، جایی برای نگهداری از فیلهای آسیب دیده و بچه فیلهای یتیمه. این مرکز در سال 1975 شروع به کار کرد و کمکم موفقیتهاش شهرت جهانی پیدا کرد تا جایی که اسم این مجموعه، مترادف فیلهای سریلانکایی شد. تو این منطقه حفاظت شده، بزرگترین گله فیلهای جهان زندگی میکنن؛ طبق آمار سال 2011 حدود 88 فیل که شامل 39 فیل نر و 49 فیل مادهست، از سه نسل متفاوت تو این مرکز نگهداری میشن.
معبد دالادا مالی گاوا معروف به معبد دندان بودا
این معبد که در فهرست سازمان جهانی یونسکو هم قرار داره، شهرتش بخاطر دندونیه که از مراسم سوزاندن جسد بودا باقی مونده و در ظرفی از جنس طلا نگهداری میشه. هرسال، تعداد زیادی از بوداییها به عشق زیارت این معبد و انجام مراسم مذهبی آسالا به شهر کندی سفر میکنن. در نزدیکی این معبد موزهای وجود داره که پیکر مومیایی شده یک فیل عظیم والجسه، در اون نگهداری میشه. هزینه ساخت موزه و مومیایی کردن این فیل توسط یک آدم ثروتمند در حدود ۵۵سال پیش پرداخت شد.
قلعه تاریخی سیگیریا
در اعماق جنگلهای استوایی و گرمسیری سریلانکا؛ قلعه صخرهای که به هشتمین عجایب جهان معروفه و یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی سریلانکا به حساب میاد؛ هر سال میلیونها گردشگر رو جذب خودش میکنه. این صخره سنگی که از مواد مذاب آتشفشانی تشکیل شده، 200 متر بالاتر از سطح جنگلهای اطراف و 370 متر بالاتر از سطح دریاست. این صخره با باغها، خندقها، نقاشیها و بیش از 1200 پله، به خوبی معماری قرن پنجم میلادی رو نشون میده. آثار باستانی موجود تو این صخره به دوران سلطنت پادشاه (Kashyapa) برمیگرده که برای رسیدن به سلطنت، پدر خودشو کشت و برادرش که وارث قانونی تاج و تخت بود رو فراری داد. اولین دستور این پادشاه انتقال پایتخت و مقر حکمرانی به این صخره بود که تاریخ نگارا اعتقاد دارن این دستور ریشه در ترس او از مردم داشت.
باغ گیاه شناسی پرادنیا
اگه بخوایم یکی از زیباترین باغهای گیاهشناسی آسیا رو اسم ببریم؛ پرادنیا یکی از اوناست. تو این باغ 60 هکتاری، بیش از 300 نوع متنوع گل ارکیده، درختان نخل و بامبو، انواع درختان دارویی و ادویهجات خودنمایی میکنن و سالانه میلیونها گردشگر رو جذب خودش میکنه. این باغ از سرمایههای ملی سریلانکا به حساب میاد.